Uvjeti poslovanja online trgovine Dimmi5 

 

Uvjeti rada online trgovine Dimmi5 sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot), Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1) i Zakonom o elektroničkim komunikacijama (ZEKom-1), kao i preporukama TZS-a. Internetskom trgovinom Dimmi5 upravlja tvrtka Menart Records d.o.o., Riharjeva ulica 22, 1000 Ljubljana. Kupca obvezuju opći uvjeti koji vrijede u trenutku kupnje (postavljanje internetske narudžbe). Prilikom narudžbe korisnik se podsjeća na opće uvjete poslovanja i potvrđuje svoje poznavanje s njima davanjem narudžbe. Registracija Kupnja u Dimmi5 internetskoj trgovini moguća je s registracijom ili bez nje. Osobni podaci Tvrtka Menart Records d.o.o. prikuplja i obrađuje u internetskoj trgovini sljedeće osobne podatke: prezime i ime, ulica i kućni broj, mjesto, država, GSM broj, korisničko ime (adresa e-pošte) i lozinka. Obrada i pohrana podataka Uz dani pristanak, korisnik omogućava tvrtki Menart Records d.o.o., kao voditelju zbirke osobnih podataka, obradu prikupljenih osobnih podataka za potrebe obrade i izvršavanja mrežnih narudžbi, kupnji, rješavanja bilo kakvih problema prije i nakon internetskih kupnji. Podaci dobiveni od Menart Records d.o.o. Također se koristi za potrebe uzorkovanja, anketiranja i statističke obrade podataka, za utvrđivanje upotrebe proizvoda, prilagođavanje ponude i segmentacije, za istraživanje tržišta, informiranje o ponudama, vijestima i pogodnostima, slanje e-vijesti i drugog reklamnog materijala iz tvrtke Menart records d.o.o. Tvrtka Menart Records d.o.o. može obrađivati ​​dobivene podatke za svoje potrebe do prigovora ili opoziva suglasnosti sa zahtjevom za uklanjanje osobnih podataka iz baze podataka, inače samo onoliko dugo koliko je nužno potrebno za postizanje svrhe zbog koje su podaci prikupljeni. Tijekom upravljanja osobnim podacima pojedinac ima priliku pregledavati i ažurirati podatke na korisničkom računu.

Pojedinačna prava

Korisnik internetske trgovine može u bilo kojem trenutku zatražiti od kontrolora osobnih podataka da zaustavi obradu gore navedenih podataka. Pojedinac također može zahtijevati od kontrolora da ispuni sljedeća prava:

 • uvid u osobne podatke,

 • ispravak netočnih osobnih podataka,

 • ograničenja obrade,

 • brisanje,

 • ugovor,

 • automatizirano donošenje odluka, uključujući profiliranje.

Pojedinačni zahtjev za ispunjenje prava razmatra se pojedinačno, a upravitelj pojedincu šalje odgovor s objašnjenjima u zakonski primjerenom roku. Ovlaštenu osobu za zaštitu osobnih podataka možete kontaktirati na prodaja@menart.si. Valjanost općih uvjeta: od 1. listopada 2020. do promjene ili otkazivanja. Ako se pojedinac ne slaže s informacijama o obradi osobnih podataka i objašnjenjem dobivenim od internetske trgovine Dimmi5 ili ovlaštene osobe za zaštitu osobnih podataka ili je prekoračen zakonski primjeren rok za odgovor, može podnijeti žalbu nadzornom tijelu. U Republici Sloveniji nadzorno tijelo je Povjerenik za informacije. Više o zaštiti osobnih podataka možete pročitati u Izjavi o privatnosti koja je dostupna ovdje: "Izjava o privatnosti"

Dostava

Dostava svih kupnji je besplatna. Vrijeme isporuke proizvoda navedeno je pored svakog pojedinog proizvoda i obično je 2 do 4 radna dana od dana narudžbe. Za proizvode na zalihi kod dobavljača, rok isporuke je duži, što je također navedeno pored samog proizvoda. Iznimno, može se dogoditi da naručeni proizvod više nije na zalihi. U tom ćemo slučaju kupca obavijestiti najkasnije u roku od 3 radna dana od primitka vaše narudžbe. Proizvodi kupljeni putem internetske trgovine dostavljaju se na adrese na teritoriju Republike Slovenije. Pri isporuci u višestambene zgrade jamčimo dostavu na ulazna vrata zgrade. Dostavu obavljaju GLS i Pošta Slovenije. U slučaju da tijekom postupka dostave odlučite za prijevoz svoje narudžbe na benzinskim crpkama, Petrol će vam naplatiti 0,45 eura za paketnu uslugu i 1,05 eura za uslugu obrade otkupa. Za proizvode većih dimenzija isporuku može izvršiti treća strana. Redoslijed i dostupnost proizvoda U slučaju da naručene robe nema na zalihi i / ili neće biti dostupna, obavijestit ćemo vas najkasnije 3 dana nakon narudžbe. U slučaju pretplate za proizvod koji neće biti dostupan, vratit ćemo i novac.

.

Plaćanje

Dostupno: kreditne i debitne kartice te plaćanja po predračunu.

Kreditne i debitne kartice na mreži: Kupci mogu plaćati kreditnim karticama MasterCard i Visa te Maestro platnom karticom.

Prijenos podataka koristi se u šifriranom načinu tako da su podaci o kreditnoj kartici zaštićeni.


Predračun:
Prilikom narudžbe stvara se predračun. Dokument sadrži broj transakcijskog računa i referentni broj. Kupac plaća prema predračunu na transakcijski račun Menart Records d.o.o. Nakon uplate kupac to može potvrditi putem adrese e-pošte prodaja@menart.si. Neke banke zahtijevaju unos dodatnih "nula" (npr. 00 prije zadane reference).

 

Nijedan način plaćanja ne mijenja cijenu!

Valjanost ponude

Pri kupnji cijene vrijede u trenutku potvrde narudžbe. Sve cijene uključuju PDV. Cijene se mogu promijeniti bez prethodne najave. Pridržavamo pravo promjene tehničkih opisa i konfiguracija bez prethodne najave.


Objašnjenje cjenovnih pogodnosti:

 • POSEBNA CIJENA - Cijena koju plaća svaki kupac. U slučaju da artikl nema posebnu cijenu, kupac plaća redovnu cijenu.

 • ONLINE PRODAJA - za proizvode označene ikonom "Online Action" bonus na kartici, posebna cijena, popust, vrijednost s popustom vrijede samo za kupnje u internetskoj trgovini.

 

Povlačenje ugovora

Potrošač ima pravo odustati od ugovora na daljinu, odnosno od internetske kupnje, u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Karenca istječe 14 dana od dana kada potrošač stekne fizički posjed robe ili ga umjesto potrošača stekne treća strana koja nije prijevoznik i koju je u tu svrhu odredio potrošač ili, u slučaju djelomične isporuke pojedinih komada robe dan kada potrošač stekne fizički posjed posljednjeg komada robe ili ga u ime potrošača stekne treća strana koja nije prijevoznik i koju je u tu svrhu odredio potrošač. Pogledajte "Povratak" za više informacija

 

Stvarna pogreška

Pogreška je stvarna:

 • ako proizvod nema svojstva potrebna za njegovu uobičajenu uporabu ili za stavljanje u promet;

 • ako proizvod nema karakteristike potrebne za određenu uporabu za koju ga kupac kupuje, ali koje su prodavaču bile poznate ili su mu trebale biti poznate;

 • ako proizvod nema svojstva i značajke koje su izričito ili prešutno dogovorene ili propisane;

 • ako je ponuditelj isporučio proizvod koji se ne podudara s uzorkom ili modelom, osim ako je uzorak ili model prikazan samo radi obavijesti.

Prikladnost proizvoda za uobičajenu uporabu procjenjuje se u svjetlu uobičajene robe iste vrste, uzimajući u obzir izjave prodavatelja o karakteristikama robe koje daje prodavač ili proizvođač, posebno oglašavanjem, prezentacijom proizvoda ili naznakama na samoj robi. Pogledajte "Povratak" za više informacija

Prigovori

Tvrtka Menart records d.o.o. poštuje mjerodavno zakonodavstvo o zaštiti potrošača. Tvrtka Menart records d.o.o. nastoji najbolje što je u njegovoj mogućnosti da uspostavi učinkovit sustav rješavanja pritužbi. Prigovor se može podnijeti e-poštom prodaja@menart.si ili pismenim putem na adresu prodavatelja: Menart Records d.o.o. Riharjeva ulica 22, 1000 Ljubljana. Žalbeni postupak je povjerljiv. Prodavatelj će se potruditi da sve sporove riješi sporazumno. Ako se ne postigne sporazumno rješenje spora, sud u mjestu sjedišta ponuditelja bit će nadležan za rješavanje svih sporova između prodavatelja i kupca.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

U skladu sa zakonskim normama tvrtke Menart Records d.o.o., ne prepoznaje nijednog pružatelja izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova kao nadležnog za rješavanje potrošačkih sporova koje bi potrošač mogao pokrenuti u skladu sa Zakonom o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova. Menart Records d.o.o., koja kao davatelj roba i usluga omogućuje internetsku trgovinu na teritoriju Republike Slovenije, na svojim internetskim stranicama objavljuje elektroničku poveznicu na platformu za internetsko rješavanje potrošačkih sporova (SRPS). Platforma je potrošačima dostupna na mreži na https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=EN Taj propis proizlazi iz Zakona o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) br. Uredba (EZ) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o internetskom rješavanju potrošačkih sporova i izmjeni Uredbe (EZ) br. 2016/2004 i Direktive 2009/22 / EZ.

Arhiviranje ugovora

Zaključeni ugovor između kupca i prodavatelja arhivira se na adresi Menart records d.o.o., Riharjeva 22,1000 Ljubljana. Ugovori i kopije računa arhiviraju se u sjedištu tvrtke. Kupac može kopiju sa zahtjevom dobiti na e-adresu prodaja@menart.si

 

Ljubljana, 23. listopada 2020