GET

SUPPORT

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Kada izmjerim temperaturu, na ekranu se pojavi oznaka Lo. Što to znači?


Ako se na zaslonu termometra Dimmi tijekom mjerenja tjelesne temperature prikazuje oznaka Lo, to znači da je udaljenost mjerenja predugačka ili da je tjelesna temperatura niža od 35,5 ° C. Pri mjerenju predmeta, oznaka se prikazuje kada je temperatura izmjerenog objekta niža od 0˚C.
Kada izmjerim temperaturu, na ekranu se pojavi oznaka Hi. Što to znači?


Ako se na zaslonu termometra Dimmi prikazuje oznaka Hi pri mjerenju tjelesne temperature, to može značiti da očitavate temperaturu preblizu čela ili da je tjelesna temperatura viša od 42˚C. Pri mjerenju predmeta, oznaka Hi se prikazuje kada je temperatura izmjerenog objekta viša od 118 ° C ili je termometar preblizu objekta.
Kada dođem kući s trčanja i izmjerim temperaturu, čini mi se da izmjerena temperatura nije realna.


Ako ste bili vani prije mjerenja temperature, ostanite u zatvorenom oko 30 minuta. Tako će izmjerena temperatura biti najrealnija.
Pet puta zaredom mjerim temperaturu svoga sina i nije uvijek ista. Zašto?


Ako se nečija temperatura mjeri kontinuirano, odnosno nekoliko puta, između mjerenja treba proći jedna minuta. Ako mjerite u kraćem razmaku, normalno je da se javljaju mala očitanja. Preporučujemo da se očitavanje ponovi najviše tri puta u jednoj vremenskoj jedinici, a zatim odredite prosjek, jer prečesto ljudska temperatura zbunjuje termometar, što može utjecati na točnost mjerenja.
Je li Dimmi termometar siguran za upotrebu kod novorođenčadi?


Dimmi infracrveni termometar potpuno je siguran za upotrebu od rođenja i prikladan je za upotrebu kod svih dobnih skupina. Posebno je zgodan za vrlo malu djecu, jer im lako i sigurno možete izmjeriti temperaturu u jednoj sekundi, čak i kada spavaju. Dimmi infracrveni termometar bit će vaš novi prijeko potreban obiteljski dodatak.
Mogu li izmjeriti tjelesnu temperaturu na bilo kojem dijelu tijela?


Za mjerenje tjelesne temperature preporučujemo čelo. Samo trebate biti sigurni da je dio tijela koji ste odabrali za mjerenje čist i bez ožiljaka ili oštećenih tkiva, jer to može utjecati na točnost izmjerene temperature. Ako temperaturu mjerite na čelu, preporučujemo da maknete kosu s njega.

GET IN TOUCH

Kontakt servisa

GMA Elektromehanika,
d.o.o. Cesta Andreja Bitenca
115 1000 Ljubljana