POMOČ KUPCEM

POGOSTA VPRAŠANJA

Ali je Dimmi termometer varen za uporabo pri novorojenčkih?


Dimmi infrardeči termometer je popolnoma varen za uporabo že od rojstva dalje in je primeren za uporabo pri vseh starostih. Še posebej je priročen pri zelo majhnih otrocih, saj jim lahko brezskrbno in enostavno izmerite temperaturo v eni sami sekundi, medtem ko spijo. Dimmi infrardeči termometer bo vaš nov nepogrešljiv družinski pripomoček.
Ali lahko telesno temperaturo izmerim na kateremkoli delu telesa?


Za merjenje telesne temperature priporočamo čelo. Paziti morate samo, da je del telesa, ki ste ga izbrali za merjenje čist in brez brazgotin ali poškodovanih tkiv, saj lahko to vpliva na natančnost odmerjene temperature. Priporočljivo je tudi, da s čela odmaknete lase.
Ko sem meril temperaturo, se je na zaslonu izpisal znak Lo, kaj to pomeni?


Če se pri merjenju telesne temperature na zaslonu Dimmi termometra izpiše oznaka Lo, pomeni, da je razdalja merjenja prevelika ali da je telesna temperatura nižja od 35.5˚C. Pri merjenju predmetov se oznaka Lo izpiše, ko je izmerjena temperatura nižja od 0˚C.
Ko sem merila temperaturo, se je na zaslonu pojavil znak Hi, kaj to pomeni?


Če se pri merjenju telesne temperature na zaslonu Dimmi termometra izpiše oznaka Hi, to lahko pomeni, da temperaturo odčitavate preblizu čela ali da je telesna temperatura višja od 42˚C. Pri merjenju predmetov se oznaka Hi prikaže takrat, ko je temperatura merjenega predmeta višja od 118˚C ali pa je termometer preblizu predmeta.
Po teku sem prišel domov in si izmeril temperaturo in se mi zdi, da izmerjena temperatura ni bila realna.


Če ste bili zunaj, bodite v notranjem prostoru vsaj 30 minut, preden si izmerite temperaturo. Tako bo izmerjena temperatura najbolj realna.
Sinu sem petkrat zaporedoma izmerila temperaturo in ni bila vedno enaka, zakaj?


Če nekomu merite temperaturo večkrat zaporedoma neprekinjeno, je potrebno med merjenji počakati vsaj eno minuto. Če neprekinjeno merite v zelo kratkem času, je normalno, da pri odčitavanju temperature pride do manjših napak. Priporočamo, da se neprekinjeno odčitavanje ponovi največ trikrat, nato ugotovite povprečje in ga izberete, saj bo prepogosta merjenje človeške temperature zmedla termometer, kar lahko vpliva na natančnost merjenja.

Kontakt servisa

GMA Elektromehanika,
d.o.o. Cesta Andreja Bitenca
115 1000 Ljubljana

PIŠITE NAM